Opłaty za obiady
Stołówka szkolna
Intendent – P. Karolina Wodzińska gabinet 18 (parter)
Wpłaty należy dokonywać do 10 każdego miesiąca na nr konta bankowego:
52 8589 0006 0250 0926 0315 0002
lub osobiście (w wyjątkowych sytuacjach)
u p. intendent w gabinecie nr 18.
Nieobecność ucznia na obiedzie w danym dniu należy zgłosić pod nr. tel. 510-252-306
lub e-mailem: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
lub za pośrednictwem wiadomości przez e-dziennik
Aktualny jadłospis
JADŁOSPIS
OD 3.09 DO 11.10.2024 ROKU
DATA |
ZUPY |
II DANIE |
30.09.2024 PONIEDZIAŁEK |
ZUPA MEKSYKAŃSKA, CHLEB MIESZANY |
PAPMUCHY Z SOSEM JOGURTOWYM, HERBATA Z CYTRYNĄ |
Alergeny |
1,7,9 |
1,3,7,9 |
01.10.2024 WTOREK |
ZUPA BROKUŁOWA |
PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM, ZIEMNIAKI, SURÓWKA, KOMPOT WIELOWOCOWY |
Alergeny |
1,3,7,9 |
1,3,7,9 |
02.10.2024 ŚRODA |
ZUPA ZIEMNIACZANA Z ZIEMNIAKAMI |
MAKARON Z SEREM BIAŁYM HERBATA Z CYTRYNĄ |
Alergeny |
1,7,9 |
1,3,7 |
03.10.2024 CZWARTEK |
ROSÓŁ Z MAKARONEM |
KOTLET DROBIOWY, ZIEMNIAKI, SURÓWKA, KOMPOT TRUSKAWKOWY |
Alergeny |
1,3,7,9 |
1,3,7,9 |
04.10.2024 PIĄTEK |
ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM |
PIEROGI RUSKIE HERBATA Z CYTRYNĄ |
Alergeny |
1,7,9 |
1,3,7,9 |
07.10.2024 PONIEDZIAŁEK |
ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI |
RYŻ NA MLEKU, KOKTAIL TRUSKAWKOWY, KOMPOT PORZECZKOWY |
Alergeny |
1,7,9 |
1,7 |
08.10.2024 Wtorek |
ZUPA KOPERKOWA |
SCHAB PIECZONY W SOSIE ZIEMNIAKI, SURÓWKA, KOMPOT WIŚNIOWY |
Alergeny |
1,3,7,9 |
1,3,7,9 |
09.10.2024 Środa |
ZUPA JARZYNOWA |
MAKARON Z JABŁKAMI HERBATA Z CYTRYNĄ |
Alergeny |
1,3,7,9 |
1,3,7 |
10.10.2024 Czwartek |
ZUPA KRUPNIK |
LASAGNEE KOMPOT TRUSKAWKOWY |
Alergeny |
1,3,7,9 |
1,3,7,9 |
11.10.2024 Piątek |
ZUPA PIECZARKOWA |
PALUSZKI RYBNE, ĆWIARTKI ZIEMNIACZANE SURÓWKA KOMPOT WIELOOWOCOWY |
Alergeny |
1,3,7,9 |
1,3,4,9 |
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy które zgodnie z informacjami od producenta mogą zawierać śladowe ilości glutenu, jaja, mleko, soję, gorczycę i seler
Do przygotowania posiłku używane są przyprawy:
curry, kolendra, liść laurowy, oregano, majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, ziele angielskie, bazylia, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, zioła prowansalskie
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy
LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
- Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne.
- Skorupiaki i produkty pochodne.
- Jajka i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne .
- Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne.
- Seler zwyczajny i produkty pochodne .
- Gorczyca i produkty pochodne .
- Nasiona sezamu i produkty pochodne .
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2 .
- Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.