Opłaty za obiady

Kategoria: Stołówka Opublikowano: czwartek, 08 październik 2020 adminwww

Stołówka szkolna

Intendent – P. Karolina Wodzińska gabinet 18 (parter)
Wpłaty należy dokonywać do 10 każdego miesiąca na nr konta bankowego:

52 8589 0006 0250 0926 0315 0002
lub osobiście (w wyjątkowych sytuacjach)
u p. intendent w gabinecie nr 18.

Nieobecność ucznia na obiedzie w danym dniu należy zgłosić pod nr. tel. 510-252-306

lub e-mailem: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
lub za pośrednictwem wiadomości przez e-dziennik

Aktualny jadłospis

Kategoria: Stołówka Opublikowano: poniedziałek, 16 wrzesień 2019 adminwww

JADŁOSPIS

OD 10.06  DO 20.06.2024 ROKU

DATA

ZUPY

II DANIE

10.06.2024

Poniedziałek

KAPUŚNIAK Z ZIEMNIAKAMI

MAKARON Z SEREM BIAŁAYM,

HERBATA Z CYTRYNĄ

Alergeny

1,9

1,3,7

11.06.2024

Wtorek

ZUPA POMIDOROWA 

Z MAKARONEM

KOTLECIKI MAJONEZOWE 

ZIEMNIAKI, 

SURÓWKA, 

KOMPOT 

Alergeny

1,9

1,3,7,9

12.06.2024

Środa

BARSZCZ Z USZKAMI

JAJKO SADZONE,

ZIEMNIAKI,

MIZERIA,

KOMPOT WIŚNIOWY

Alergeny 

1,3,9

1,3,7,9

13.06.2024

Czwartek

ZUPA MEKSYKAŃSKA

CHLEB MIESZANY

MAKARON PENNE Z MIĘSEM Z INDYKA W SOSIE ŚMIETANOWYM,

KOMPOT WIELOOWOCOWY

Alergeny

1,7,9

1,3,7,9

14.06.2024

PIATEK

ZUPA OGÓRKOWA 

KOPYTKA

HERBATA Z CYTRYNĄ

Alergeny 

1,9

1,3,7

17.06.2024

PONIEDZIAŁEK

ŻUREK Z JAJKIEM I KIEŁBASĄ, 

CHLEB MIESZANY

RYŻ NA MLEKU, 

KOKTAIL TRUSKAWKOWY, 

KOMPOT WIELOOWOCOWY

Alergeny 

1,3,7,9

1,3,7

18.06.2024

WTOREK

ZUPA JARZYNOWA

LASAGNEE

KOMPOT PORZECZKOWY

Alergeny

1,3,7,9

1,3,9

19.06.2024

ŚRODA

ZUPA KOPERKOWA

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE, 

KASZA,

OGÓREK KISZONY,

HERBATA Z CYTRYNĄ

Alergeny

1,3,7,9

1,7,9

20.06.2024

CZWARTEK

ROSÓŁ Z MAKARONEM

KOTLET DROBIOWY,

ZIEMNIAKI, 

MIZERIA

KOMPOT WIELOOWCOWY

Alergeny

1,3,9

1,3,7,9

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy które zgodnie z informacjami od producenta mogą zawierać śladowe ilości glutenu, jaja, mleko, soję, gorczycę i seler

 Do przygotowania posiłku używane są przyprawy:

curry, kolendra, liść laurowy, oregano, majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, ziele angielskie, bazylia, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, zioła prowansalskie

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:

glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy

 

LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)     Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jajka i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne .
  8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne.
  9. Seler zwyczajny i produkty pochodne .
  10. Gorczyca i produkty pochodne .
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne .
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2 .
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.