Opłaty za obiady
Stołówka szkolna
Intendent – P. Karolina Wodzińska gabinet 18 (parter)
Wpłaty należy dokonywać do 10 każdego miesiąca na nr konta bankowego:
52 8589 0006 0250 0926 0315 0002
lub osobiście (w wyjątkowych sytuacjach)
u p. intendent w gabinecie nr 18.
Nieobecność ucznia na obiedzie w danym dniu należy zgłosić pod nr. tel. 510-252-306
lub e-mailem: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
lub za pośrednictwem wiadomości przez e-dziennik
Aktualny jadłospis
OD 02.01.2025 DO 17.01.2025 ROKU |
JADŁOSPIS:
DATA |
ZUPY |
II DANIE |
02.01.2025 Czwartek |
ZUPA BROKUŁOWA |
MAKARON CARBONNARA KOMPOT WIŚNIWOY |
Alergeny |
1,7,9 |
1,3,7,9 |
03.01.2025 PIĄTEK |
ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM |
PALUSZKI RYBNE, FRYTKI KOMPOT TRUSKAWKOWY |
Alergeny |
1,7,9 |
1,3,4,7 |
07.01.2025 WTOREK |
ŻUREK Z JAJKIEM I KIEŁBASĄ, CHLEB MIESZANY |
GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA W SOSIE POMIDOROWYM, KOMPOT MALINOWY |
Alergeny |
1,3,7,9 |
1,7 |
08.01.2025 ŚRODA |
ZUPA JARZYNOWA |
RACUCHY Z JABŁKAMI KOMPOT WIELOOWOWCOWY |
Alergeny |
1,7,9 |
1,3,7,9 |
09.01.2025 CZWARTEK |
ZUPA KALAFIOROWA |
PULPETY W SOSIE, KASZA, OGÓREK KISZONY, KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI |
Alergeny |
1,7,9 |
1,3,7,9 |
10.01.2025 PIĄTEK |
ZUPA PIECZARKOWA |
SZNYCELKI RYBNE, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY, KOMPOT TRUSKAWKOWY |
Alergeny |
1,3,7,9 |
1,3,4,7,9 |
13.01.2025 PONIEDZIAŁEK |
ZUPA DYNIOWA Z GROSZKIEM PTYSIOWYM |
MAKARON PENNE Z KURCZAKIEM W SOSIE ŚMIETANOWYM, HERBATA OWOCOWA |
Alergeny |
1,3,7,9 |
1,3,7,9 |
14.01.2025 Wtorek |
ZUPA KOPERKOWA |
KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY, KOMPOT ŚLIWKOWY |
Alergeny |
1,3,7,9 |
1,3,7,9 |
15.01.2025 Środa |
ZUPA MEKSYKAŃSKA |
RYŻ NA MLEKU, KOKTAIL TRUSKAWKOWY, KOMPOT RABARBOROWO - PORZECZKOWY |
Alergeny |
1,9 |
1,7,9 |
16.01.2025 Czwartek |
ZUPA OGÓRKOWA |
LASAGNEE KOMPOT WIŚNIOWY |
Alergeny |
1,7,9 |
1,3,7,9 |
17.01.2025 PIĄTEK |
BARSZCZ CZERWONY Z ZIEMNIAKAMI |
PAMPUCHY Z SOSEM JOGURTOWYM, HERBATA Z CYTRYNĄ |
Alergeny |
1,7,9 |
1,3,7 |
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy które zgodnie z informacjami od producenta mogą zawierać śladowe ilości glutenu, jaja, mleko, soję, gorczycę i seler.
Do przygotowania posiłku używane są przyprawy:
curry, kolendra, liść laurowy, oregano, majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, ziele angielskie, bazylia, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, zioła prowansalskie
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy
LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
- Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne.
- Skorupiaki i produkty pochodne.
- Jajka i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne .
- Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne.
- Seler zwyczajny i produkty pochodne .
- Gorczyca i produkty pochodne .
- Nasiona sezamu i produkty pochodne .
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2 .
- Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.