Opłaty za obiady

Kategoria: Stołówka Opublikowano: czwartek, 08 październik 2020 adminwww

Wpłaty należy dokonywać do 10 każdego miesiąca u p. intendent w gabinecie nr 18 lub wpłacić bezpośrednio na konto nr: 52 8589 0006 0250 0926 0315 0002

Nieobecność ucznia na obiedzie należy zgłosić telefonicznie do sekretariatu lub na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub sms pod nr 600 114 999

Aktualny jadłospis

Kategoria: Stołówka Opublikowano: poniedziałek, 16 wrzesień 2019 adminwww

 

Jadłospis
od 15.10 – 28.10.2020r.
     
     
15.10. czwartek    
zupa koperkowa z kluseczkami   22.10. czwartek
alergeny; gluten, seler, jaja ,laktoza   zupa ziemniaczano - porowa
schab wiep. w sosie, ziemniaki,   alergeny; gluten, seler, laktoza
buraki czerwone   zrazy w sosie, kasza, ogórek
alergeny; gluten, laktoza,   alergeny; gluten, laktoza, gorczyca
soczek   kompot z czarnej porzeczki
     
16.10. piątek   23.10. piątek
zupa dyniowa   zupa pomidorowa
alergeny; gluten, seler, laktoza   alergeny; gluten, seler, laktoza
pierogi ruskie,   ziemniaki z sosem pieczarkowym, mizeria
alergeny; laktoza, gluten, jajka,   alergeny; laktoza, gluten, jajka,
herbata z cytryną i miodem   kompot wieloowocowy
     
19.10. poniedziałek   26.10. poniedziałek
jarzynowa z ziemniakami   zupa grysikowa
alergeny; gluten, seler, laktoza   alergeny; gluten, seler, laktoza, gorczyca,soja
spaghetti z mięsem wieprz-drob. w sosie boloneze   racuchy z jabłkami
alergeny; laktoza, gluten   alergeny; laktoza, gluten, jajka
kompot truskawkowy   kompot z czarnej porzeczki
     
20.10. wtorek   27.10. wtorek
rosół z kluseczkami   zupa brokułowa - krem z groszkiem ptyśowym
alergeny; gluten, seler, laktoza jaja   alergeny; gluten, seler, laktoza, jaja
udziec duszony, ziemniaki, sałatka   roladki z serem , ziemniak , sałatka
alergeny; laktoza, gluten, jajka   alergeny; laktoza, gluten, jajka
kompot wieloowocowy   kompot wieloowocowy
     
21.10. środa   28.10. środa
krupnik 300 ml   barszcz czerwony z uszkami
alergeny; gluten, seler   alergeny; gluten, laktoza, seler, jajka
naleśniki z serem i dżemem   ryż z jabłkami i bitą śmietaną
alergeny; laktoza, gluten, jajka,   alergeny; laktoza, gluten,
herbata z cytryną i miodem   kompot wiśniow
     
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
bazylia, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, angielskie, zioła prowansalskie.
curry, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, ziele angielskie
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy