Opłaty za obiady
Wpłaty należy dokonywać do 10 każdego miesiąca u p. intendent w gabinecie nr 18 lub wpłacić bezpośrednio na konto nr: 52 8589 0006 0250 0926 0315 0002
Nieobecność ucznia na obiedzie należy zgłosić telefonicznie do sekretariatu lub na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub sms pod nr 600 114 999
Aktualny jadłospis
Jadłospis | ||
od 15.10 – 28.10.2020r. | ||
15.10. czwartek | ||
zupa koperkowa z kluseczkami | 22.10. czwartek | |
alergeny; gluten, seler, jaja ,laktoza | zupa ziemniaczano - porowa | |
schab wiep. w sosie, ziemniaki, | alergeny; gluten, seler, laktoza | |
buraki czerwone | zrazy w sosie, kasza, ogórek | |
alergeny; gluten, laktoza, | alergeny; gluten, laktoza, gorczyca | |
soczek | kompot z czarnej porzeczki | |
16.10. piątek | 23.10. piątek | |
zupa dyniowa | zupa pomidorowa | |
alergeny; gluten, seler, laktoza | alergeny; gluten, seler, laktoza | |
pierogi ruskie, | ziemniaki z sosem pieczarkowym, mizeria | |
alergeny; laktoza, gluten, jajka, | alergeny; laktoza, gluten, jajka, | |
herbata z cytryną i miodem | kompot wieloowocowy | |
19.10. poniedziałek | 26.10. poniedziałek | |
jarzynowa z ziemniakami | zupa grysikowa | |
alergeny; gluten, seler, laktoza | alergeny; gluten, seler, laktoza, gorczyca,soja | |
spaghetti z mięsem wieprz-drob. w sosie boloneze | racuchy z jabłkami | |
alergeny; laktoza, gluten | alergeny; laktoza, gluten, jajka | |
kompot truskawkowy | kompot z czarnej porzeczki | |
20.10. wtorek | 27.10. wtorek | |
rosół z kluseczkami | zupa brokułowa - krem z groszkiem ptyśowym | |
alergeny; gluten, seler, laktoza jaja | alergeny; gluten, seler, laktoza, jaja | |
udziec duszony, ziemniaki, sałatka | roladki z serem , ziemniak , sałatka | |
alergeny; laktoza, gluten, jajka | alergeny; laktoza, gluten, jajka | |
kompot wieloowocowy | kompot wieloowocowy | |
21.10. środa | 28.10. środa | |
krupnik 300 ml | barszcz czerwony z uszkami | |
alergeny; gluten, seler | alergeny; gluten, laktoza, seler, jajka | |
naleśniki z serem i dżemem | ryż z jabłkami i bitą śmietaną | |
alergeny; laktoza, gluten, jajka, | alergeny; laktoza, gluten, | |
herbata z cytryną i miodem | kompot wiśniow | |
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: | ||
bazylia, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, angielskie, zioła prowansalskie. | ||
curry, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, ziele angielskie | ||
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: | ||
glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy |