Opłaty za obiady

Kategoria: Stołówka Opublikowano: czwartek, 08 październik 2020 adminwww

Stołówka szkolna

Intendent – P. Karolina Wodzińska gabinet 18 (parter)
Wpłaty należy dokonywać do 10 każdego miesiąca na nr konta bankowego:

52 8589 0006 0250 0926 0315 0002
lub osobiście (w wyjątkowych sytuacjach)
u p. intendent w gabinecie nr 18.

Nieobecność ucznia na obiedzie w danym dniu należy zgłosić pod nr. tel. 510-252-306

lub e-mailem: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
lub za pośrednictwem wiadomości przez e-dziennik

Aktualny jadłospis

Kategoria: Stołówka Opublikowano: poniedziałek, 16 wrzesień 2019 adminwww
 

OD 02.01.2025  DO 17.01.2025 ROKU

JADŁOSPIS:

DATA

ZUPY

II DANIE

02.01.2025


Czwartek

ZUPA BROKUŁOWA

MAKARON CARBONNARA 

KOMPOT WIŚNIWOY

Alergeny

1,7,9

1,3,7,9

03.01.2025

PIĄTEK

ZUPA POMIDOROWA 

Z RYŻEM

PALUSZKI RYBNE, 

FRYTKI

KOMPOT TRUSKAWKOWY

Alergeny

1,7,9

1,3,4,7

07.01.2025

WTOREK

ŻUREK Z JAJKIEM I KIEŁBASĄ, 

CHLEB MIESZANY

GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA W SOSIE POMIDOROWYM,

KOMPOT MALINOWY

Alergeny 

1,3,7,9

1,7

08.01.2025

ŚRODA

ZUPA JARZYNOWA

RACUCHY Z JABŁKAMI

KOMPOT WIELOOWOWCOWY

Alergeny

1,7,9

1,3,7,9

09.01.2025

CZWARTEK

ZUPA KALAFIOROWA

PULPETY W SOSIE, 

KASZA, 

OGÓREK KISZONY,

KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI

Alergeny 

1,7,9

1,3,7,9

10.01.2025

PIĄTEK

ZUPA PIECZARKOWA

SZNYCELKI RYBNE, 

ZIEMNIAKI, 

SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY,

KOMPOT TRUSKAWKOWY

Alergeny

1,3,7,9

1,3,4,7,9

13.01.2025

PONIEDZIAŁEK

ZUPA DYNIOWA Z GROSZKIEM PTYSIOWYM

MAKARON PENNE Z KURCZAKIEM W SOSIE ŚMIETANOWYM,

HERBATA OWOCOWA

Alergeny 

1,3,7,9

1,3,7,9

14.01.2025

Wtorek

ZUPA KOPERKOWA

KOTLET SCHABOWY, 

ZIEMNIAKI, 

SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY,

KOMPOT ŚLIWKOWY

Alergeny

1,3,7,9

1,3,7,9

15.01.2025

Środa

ZUPA MEKSYKAŃSKA 

RYŻ  NA MLEKU, 

KOKTAIL TRUSKAWKOWY, 

KOMPOT RABARBOROWO - PORZECZKOWY

Alergeny

1,9

1,7,9

16.01.2025


 Czwartek

ZUPA OGÓRKOWA 

LASAGNEE

KOMPOT WIŚNIOWY

Alergeny

1,7,9

1,3,7,9

17.01.2025

PIĄTEK

BARSZCZ CZERWONY 

Z ZIEMNIAKAMI

PAMPUCHY Z SOSEM JOGURTOWYM, 

HERBATA Z CYTRYNĄ 

Alergeny

1,7,9

1,3,7

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy które zgodnie z informacjami od producenta mogą zawierać śladowe ilości glutenu, jaja, mleko, soję, gorczycę i seler.

Do przygotowania posiłku używane są przyprawy:

curry, kolendra, liść laurowy, oregano, majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, ziele angielskie, bazylia, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, zioła prowansalskie

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:

glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy

 

LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)     Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jajka i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne .
  8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne.
  9. Seler zwyczajny i produkty pochodne .
  10. Gorczyca i produkty pochodne .
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne .
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2 .
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.