Opłaty za obiady

Kategoria: Stołówka Opublikowano: czwartek, 08 październik 2020 adminwww

Stołówka szkolna

Intendent – P. Karolina Wodzińska gabinet 18 (parter)
Wpłaty należy dokonywać do 10 każdego miesiąca na nr konta bankowego:

52 8589 0006 0250 0926 0315 0002
lub osobiście (w wyjątkowych sytuacjach)
u p. intendent w gabinecie nr 18.

Nieobecność ucznia na obiedzie w danym dniu należy zgłosić pod nr. tel. 510-252-306

lub e-mailem: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
lub za pośrednictwem wiadomości przez e-dziennik

Aktualny jadłospis

Kategoria: Stołówka Opublikowano: poniedziałek, 16 wrzesień 2019 adminwww

 

JADŁOSPIS

OD 29.01.2024 – 09.02.2024 ROKU  

 

DATA

ZUPY

II DANIE

29.01.2024

Poniedziałek

Żurek z jajkiem i kiełbaską

Ryż z  mięsem drobiowym w sosie słodko - kwaśnym 

Kompot wieloowocowy

Alergeny

1,3,7,9

1,3,7

30.01.2024

Wtorek

Zupa krupnik

Kotleciki majonezowe z oregano, ziemniaki

sałatka

Kompot porzeczkowy

Alergeny

1,3,9

1,3,9

31.01.2024

Środa

Zupa pomidorowa z ryżem 

Naleśniki z serem i dżemem


Herbata z cytryna

Alergeny 

1,7,9

1,3,7,9


01.02.2024

Czwartek

Zupa kalafiorowa

Sznycelki wieprzowe

Ziemniaki

Sałatka

Kompot truskawkowy

Alergeny

1,3,7,9

1,3,7,9

02.02.2024

Piątek

Zupa grzybowa z łazankami  

Ryba dorsz

Frytki 

Herbata z cytryną

Alergeny 

1,3,7,9

1,3,7

05.02.2024

Poniedziałek

Kapuśniak 

Chleb mieszany

Ryż na mleku, koktajl truskawkowy


Herbata z cytryną 

Alergeny

1,7,9

1,7

06.02.2024

Wtorek

Zupa marchewkowa z groszkiem ptysiowym

Spaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowym 

Kompot porzeczkowy

Alergeny

1,3,7,9

1,3,7,9

07.02.2024

Środa

Zupa ziemniaczana

Makaron ze szpinakiem i boczkiem

Herbata z cytryną 

Alergeny

1,9

1,3,7

08.02.2024

Czwartek

Zupa brokułowa

Gulasz 

Kluski śląskie 

Kompot wieloowocowy

Alergeny

1,3,7,9

1,3,7,9

09.02.2024

Piątek

Zupa na 

jarzynowa

Makaron jabłkami


Herbata z cytryną 

Alergeny

1,7,9

1,3,7,

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy które zgodnie z informacjami od producenta mogą zawierać śladowe ilości glutenu, jaja, mleko, soję, gorczycę i seler 

Do przygotowania posiłku używane są przyprawy:

curry, kolendra, liść laurowy, oregano, majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, ziele angielskie, bazylia, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, zioła prowansalskie

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:

glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy

 

LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)     Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jajka i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne .
  8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne.
  9. Seler zwyczajny i produkty pochodne .
  10. Gorczyca i produkty pochodne .
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne .
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2 .
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.