Aktualny jadłospis
JADŁOSPIS
OD 16.09 DO 27.09.2024 ROKU
DATA |
ZUPY |
II DANIE |
16.09.2024 PONIEDZIAŁEK |
BARSZCZ CZERWONY Z ZIEMNIAKAMI |
MAKARON ZE SZPINAKIEM HERBATA Z CYTRYNĄ |
Alergeny |
1,7,9 |
1,3,7,9 |
17.09.2024 WTOREK |
ZUPA LITERKOWA |
DRAMSTIK ZIEMNIAKI, SURÓWKA, KOMPOT WIELOOWOCOWY |
Alergeny |
1,3,7,9 |
1,3,7,9 |
18.09.2024 ŚRODA |
ŻUREK Z JAJKIEM I KIEŁBASĄ, CHLEB MIESZANY |
RACUCHY Z JABŁKIEM HERBATA Z CYTRYNĄ |
Alergeny |
1,3,7,9 |
1,3,7 |
19.09.2024 CZWARTEK |
ZUPA KALFIOROWA |
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE, KASZA, OGÓREK KONSERWOWY KOMPOT WIŚNIOWY |
Alergeny |
1,7,9 |
1,3 |
20.09.2024 PIĄTEK |
ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM |
PLACKI ZIEMNICZANE KOMPOT PORZECZKOWY |
Alergeny |
1,7,9 |
1,3,7,9 |
23.09.2024 PONIEDZIAŁEK |
ZUPA JARZYNOWA |
KURCZAK Z RYŻEM W SOSIE SŁODKO KWAŚNYM KOMPOT TRUSKAWKOWY |
Alergeny |
1,3,7,9 |
1,3,9 |
24.09.2024 Wtorek |
ZUPA KOPERKOWA |
KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKI, MIZERIA, KOMPOT WIELOOWOCOWY |
Alergeny |
1,3,7,9 |
1,3,7,9 |
25.09.2024 Środa |
KAPUŚNIAK CHLEB MIESZANY |
PIEROGI LENIWE, HERBATA Z CYTRYNĄ |
Alergeny |
1,3,7,9 |
1,3,7 |
26.09.2024 Czwartek |
ZUPA SZPARAGOWA |
SPAGHETTI Z MIĘSEM MIELONYM W SOSIE POMIDOROWYM KOMPOT WIŚNIOWY |
Alergeny |
1,3,7,9 |
1,3,4,7,9 |
27.09.2024 Piątek |
ZUPA OGÓRKOWA |
RYBA W CIEŚCIE ZIEMNIAKI, SURÓWKA KOMPOT WIELOOWOCOWY |
Alergeny |
1,3,7,9 |
1,3,4,9 |
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy które zgodnie z informacjami od producenta mogą zawierać śladowe ilości glutenu, jaja, mleko, soję, gorczycę i seler
Do przygotowania posiłku używane są przyprawy:
curry, kolendra, liść laurowy, oregano, majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, ziele angielskie, bazylia, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, zioła prowansalskie
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy
LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
- Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne.
- Skorupiaki i produkty pochodne.
- Jajka i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne .
- Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne.
- Seler zwyczajny i produkty pochodne .
- Gorczyca i produkty pochodne .
- Nasiona sezamu i produkty pochodne .
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2 .
- Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.