Aktualny jadłospis

Kategoria: Stołówka Opublikowano: poniedziałek, 16 wrzesień 2019 adminwww

JADŁOSPIS

OD 16.09 DO 27.09.2024 ROKU

 

DATA

ZUPY

II DANIE

16.09.2024

PONIEDZIAŁEK

BARSZCZ CZERWONY Z ZIEMNIAKAMI

MAKARON ZE SZPINAKIEM

HERBATA Z CYTRYNĄ

Alergeny

1,7,9

1,3,7,9

17.09.2024

WTOREK

ZUPA LITERKOWA

DRAMSTIK 

ZIEMNIAKI, 

SURÓWKA, 

KOMPOT WIELOOWOCOWY

Alergeny

1,3,7,9

1,3,7,9

18.09.2024

ŚRODA

ŻUREK Z JAJKIEM I KIEŁBASĄ,

CHLEB MIESZANY

RACUCHY Z JABŁKIEM

HERBATA Z CYTRYNĄ

Alergeny 

1,3,7,9

1,3,7

19.09.2024

CZWARTEK

ZUPA KALFIOROWA 

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE,

KASZA,

OGÓREK KONSERWOWY

KOMPOT WIŚNIOWY

Alergeny

1,7,9

1,3

20.09.2024

PIĄTEK

ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM

PLACKI ZIEMNICZANE

KOMPOT PORZECZKOWY

Alergeny 

1,7,9

1,3,7,9

23.09.2024

PONIEDZIAŁEK

ZUPA JARZYNOWA

KURCZAK Z RYŻEM W SOSIE SŁODKO KWAŚNYM

KOMPOT TRUSKAWKOWY

Alergeny

1,3,7,9

1,3,9

24.09.2024

Wtorek

ZUPA KOPERKOWA 

KOTLET SCHABOWY,

ZIEMNIAKI,

MIZERIA,

KOMPOT WIELOOWOCOWY

Alergeny 

1,3,7,9

1,3,7,9

25.09.2024

Środa

KAPUŚNIAK 

CHLEB MIESZANY

PIEROGI LENIWE,

HERBATA Z CYTRYNĄ

Alergeny

1,3,7,9

1,3,7

26.09.2024

Czwartek

ZUPA SZPARAGOWA

SPAGHETTI Z MIĘSEM MIELONYM W SOSIE POMIDOROWYM

KOMPOT WIŚNIOWY

Alergeny

1,3,7,9

1,3,4,7,9

27.09.2024

Piątek

ZUPA OGÓRKOWA

RYBA W CIEŚCIE

ZIEMNIAKI, 

SURÓWKA

KOMPOT WIELOOWOCOWY

Alergeny

1,3,7,9

1,3,4,9

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy które zgodnie z informacjami od producenta mogą zawierać śladowe ilości glutenu, jaja, mleko, soję, gorczycę i seler



Do przygotowania posiłku używane są przyprawy:

curry, kolendra, liść laurowy, oregano, majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, ziele angielskie, bazylia, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, zioła prowansalskie

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:

glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy

 

LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)     Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jajka i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne .
  8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne.
  9. Seler zwyczajny i produkty pochodne .
  10. Gorczyca i produkty pochodne .
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne .
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2 .
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.


















Odsłony: 1601