Opłaty za obiady

Kategoria: Stołówka Opublikowano: czwartek, 08 październik 2020 adminwww

Stołówka szkolna

Intendent – P. Karolina Wodzińska gabinet 18 (parter)
Wpłaty należy dokonywać do 10 każdego miesiąca na nr konta bankowego:

52 8589 0006 0250 0926 0315 0002
lub osobiście (w wyjątkowych sytuacjach)
u p. intendent w gabinecie nr 18.

Nieobecność ucznia na obiedzie w danym dniu należy zgłosić pod nr. tel. 510-252-306

lub e-mailem: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
lub za pośrednictwem wiadomości przez e-dziennik

Aktualny jadłospis

Kategoria: Stołówka Opublikowano: poniedziałek, 16 wrzesień 2019 adminwww
 

DATA

ZUPY:

II DANIE:

25.03.2024

Poniedziałek

Zupa meksykańska

Chleb mieszany

Ryż na mleku

Koktajl truskawkowy

Herbata z cytryną

Alergeny

1,9

1,7

26.03.2024

Wtorek

Zupa koperkowa

Kotleciki majonezowe

Ziemniaczki

Sałatka

Kompot wieloowocowy

Alergeny

1,3,7,9

1,3,7,9

27.03.2024

Środa

Barszcz czerwony zabielany

 z ziemniakami

Makaron z serem


Herbata z cytryną

Alergeny 

1,7,9

1,3,7


03.04.2024

ŚRODA

Zupa pomidorowa 

z ryżem

Pierogi ruskie


Herbata z cytryną

Alergeny

1,7,9

1,3,7,9

04.04.2024

CZWARTEK

Zupa pieczarkowa 

Filet drobiowy

Ziemniaki

Sałatka

Kompot truskawkowy

Alergeny 

1,3,7,9

1,3,7,9

05.04.2024

PIĄTEK

Zupa jarzynowa

Ryba dorsz

Frytki 

Kompot wieloowocowy

Alergeny 

1,3,7,9

1,3,9

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy które zgodnie z informacjami od producenta mogą zawierać śladowe ilości glutenu, jaja, mleko, soję, gorczycę i seler

 Do przygotowania posiłku używane są przyprawy:

curry, kolendra, liść laurowy, oregano, majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, ziele angielskie, bazylia, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, zioła prowansalskie

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:

glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy

 

LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)     Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jajka i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne .
  8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne.
  9. Seler zwyczajny i produkty pochodne .
  10. Gorczyca i produkty pochodne .
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne .
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2 .
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.