Aktualny jadłospis

Kategoria: Stołówka Opublikowano: poniedziałek, 16 wrzesień 2019 adminwww

 

Jadłospis
od 19.01 – 03.03.2020r.
     
     
19.02. środa   26.02. środa
barszcz czerwony z uszkami 300 ml   zupa jarzynowa z ziemnia 300ml
alergeny; gluten, laktoza, seler, jajka   alergeny; gluten, laktoza, seler
ryż z jabłkami i bitą śmietaną 230g   makaron z serem 230g
alergeny; laktoza, gluten,   alergeny; laktoza, gluten, jajka,
kompot wieloowocowy 200ml   kompot wieloowocowy 200 ml
     
20.02. czwartek   27.02. czwartek
zupa pieczarkowa z kluseczkami 300 ml   kapuśniak 300ml
alergeny; gluten, laktoza, seler, jajka   alergeny; gluten, laktoza, seler
kotleciki z serem żółtym 100g, ziemniaki 120g,   zrazyz indyka w sosie 120g kasza 120g,
sałatka 100g   ogórek kiszony 100g
alergeny; jajka, gluten, laktoza   alergeny; jajka, laktoza, gluten
herbata z cytryną i miodem 200ml   herbata z cytryną i miodem 200ml
     
21.02. piątek   28.02. piątek
zupa pomidorowa z ryżem 300g   zupa dyniowa z groszkiem ptysiowym 300ml
alergeny; gluten, laktoza, seler,   alergeny; gluten, laktoza, seler, jajka
ryba z warzywami i z ryżem 220g,   jajko sadzone 100g, ziemniaki 120g, fasolka 100g
alergeny; gluten, laktoza, ryba,   alergeny; gluten, laktoza, jajka
kompot z czarnej porzeczki 200ml   kompot z czarnej porzeczki 200ml
     
24.02. poniedziałek   02.03. poniedziałek
zupa ogórkowa z ziemniakami 300g   zupa ziemniaczana 300ml
alergeny; gluten, seler, laktoza   alergeny; gluten, laktoza, seler,
spaghetti z mięsem wiep. w sosie pomid.230g   mięso drobiowe w sosie słodko- kwaśnym, ryż 230g
alergeny; laktoza, gluten, jajka   alergeny; gluten, laktoza,
sok jabłkowy 200ml   kompot wieloowocowy 200ml
     
25.02. wtorek   03.03. wtorek
rosół z makaronem 300 ml   zupa koperkowa z kluseczkami 300ml
alergeny; gluten, seler   alergeny; gluten, seler, jaja ,laktoza
udziec dro 120g, ziemniaki 120g, buraki czerwone   kotlet drobiowy 100g, ziemniaki 120g, sałatka 100g
alergeny; gluten, laktoza   alergeny; gluten, laktoza, jaja,
kompot wieloowocowy 200ml   kompot truskawkowy 200ml
     
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
bazylia, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, angielskie, zioła prowansalskie.
curry, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, ziele angielskie
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy