Aktualny jadłospis

Kategoria: Stołówka Opublikowano: poniedziałek, 16 wrzesień 2019 adminwww

 

Jadłospis

od 28.11 – 04.12.2019r.

 

28.11. czwartek

zupa z groszku zielonego z makaronem  300g

alergeny; gluten, laktoza, soja, jajka, seler

kotleciki z serem żółtym i oregano 100g, ziemniaki 120g, buraki czerwone 100g, 

alergeny;  jajka, laktoza, gluten

kompot wieloowocowy 200ml

 

29.11. piątek

zupa pomidorowa z ryżem 300g

alergeny;   laktoza, seler

racuchy z jabłkami 230g

alergeny;  jajka, laktoza, gluten

herbata z cytryną i miodem 200ml

 

02.12. poniedziałek

zupa jarzynowa z ziemniakami 300g

alergeny; gluten, laktoza, seler

ryż na mleku, koktajl truskawkowy 230g,

alergeny;  gluten, laktoza, 

kompot z czarnej porzeczki 200ml

 

03.12. wtorek

rosół z makaronem 300g

alergeny; gluten, seler

skrzydełka panierowane 100g, ziemniaki 120g,sałatka

alergeny;  gluten, laktoza, jajka

kompot truskawkowy 200ml

 

04.12. środa

zupa ziemniaczana z kiełbasą 300ml 

alergeny; gluten,  laktoza, seler, soja

makaron z serem 230g

alergeny; gluten, jajka, laktoza

kompot wieloowocowy 200ml 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, ziele angielskie, zioła prowansalskie.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:

glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy

 
 



 

Jadłospis

od 05.12 – 11.12.2019r.

 
 

05.12. czwartek

zupa brokułowa z kluseczkami 300g

alergeny; gluten, jaja, seler, laktoza

zrazy w sosie 120g, kasza 120g, ogórek 100g, 

alergeny; gluten, laktoza, jajka 

kompot wieloowocowy 200ml

 

06.12. piątek

barszcz czerwony z ziemniakami 300ml 

alergeny; gluten,  laktoza, orzechy, migdały, sezam, seler, 

ryba z warzywami 220g, ryż 120g, 

gluten, laktoza, jaja, sezam, gluten, ryba

kompot z czarnej porzeczki 200ml

 

09.12. poniedziałek

żurek z jajkiem 300g, chleb 50g

alergeny; gluten, laktoza, seler, jajko

pierogi ruskie 230g,

alergeny;  gluten, laktoza, jaja

sok jabłkowy 200ml

 

10.12. wtorek

zupa koperkowa z kluseczkami 300g

alergeny; gluten, jaja, seler

schab w sosie 120g, ziemniaki 120g,sałatka 100g

alergeny;  gluten, jaja, laktoza, 

kompot z czarnej porzeczki 200ml

 

11.12. środa

krem z kurczaka z migdałami z groszkiem ptysiowym 300ml 

alergeny; gluten,  laktoza, jaja, seler, migdały, sezam

kopytka 230g, banan

alergeny; gluten,  laktoza, jaja, 

herbata z cytryną i miodem 200ml

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, ziele angielskie, zioła prowansalskie.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:

glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy